Lahodní cvrčci natural jsou jsou pouze sušení cvrčci bez jakéhokoli dalšího koření a soli. Nejvhodnější jsou jako ozdoba či výživový doplněk k dalšímu jídlu.
Lahodní cvrčci natural
Mnoho z Vás si chce ochutnat sušené cvrčky úplně načisto, bez koření. Právě pro tyto účely jsou zde cvrčci natural, ve kterých je jednoduše 100% cvrčků a nic jiného. Můžete si je tak přimíchat jak do sladkých, tak do slaných pokrmů a dokořenit si je dle libosti. Jste li ale vyznavačem čistých chutí, nebo máte nějakou dietu, můžete si je vychutnat jen tak samotné. V rámci ideálního zážitku jsou ale přecejen chutnější například Lahodní cvrčci s kari nebo s česnekem.
Proč právě cvrčci
Z výčtu jedlého hmyzu, jsou cvrčci vedle červíků tou nejchutnější variantou jedlého hmyzu.
Lahodní cvrčci jsou oproti Křupavým červíkům odlišní v mnoha ohledech a to jak v chuťovém prožitku, tak ve výživových hodnotách.
Použití
Lahodní cvrčci jsou tepelně upravení a tak si je můžete vychutnat jednoduše tak, že je sníte v té podobě jak jsou. To je asi nejlepší způsob.
Můžete je ale přisypat například na salát, přidat místo krutonů do polévky, nebo jimi posypat nějaké další jídlo, aby jste jej zpestřili a zároveň zvýšili výživové hodnoty.
Způsob přípravy
- Před zpracováním se cvrčci zachladí a následně zamrazí. To se dělá především z důvodu pohodlné manipulace, protože po zachlazení přejdou do hibernace, stejně jako to na podzim dělávají v přírodě.
- Ve zmraženém stavu se také přepravují z farmy do kuchyně. Takto se s nimi snáze manipuluje aby neskákali po kuchyni :-)
- V kuchyni se vhodí do vroucí vody. Zde dojde k tepelné úpravě, kde jsou zničeny případné nežádoucí látky, obdobně jako se to provádí i u většiny živočišných produktů.
- Poté se naloží do horkovzdušné trouby kde se suší horkým vzduchem aby byli právě tak křupaví, jak je máte rádi.
- Po usušení se cvrčkům odstraní většina končetin. To se dělá především proto, aby Vás moc neškrábali v krku.
- Poté sušené cvrčky nakořeníme. Ve WormUP nepřidáváme do hmyzu žádné dochucovadla, protože věříme, že to jde dělat čistě a zdravě. Používáme pouze přírodní koření, sůl případně cukr u sladkých variant.
- Následuje balení. Na dávkovací váze, nadávkujeme cvrčky do pytlíků a vzduchotěsně uzavřeme.
- Nakonec putují k vám a my věříme, že Vás nadchnou ;-)
Trvanlivost
Minimální trvanlivost Lahodných cvrčků je 1 rok od data výroby.
Tato trvanlivost je dosažena pouze díky důkladnému vysušení a vzduchotěsnému uzavření.
Složení
Sušení cvrčci domácí (Acheta domesticus) (100 %).
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota | 1979 kJ/ 473 kcal |
Tuky (mastné kyseliny) | 22 g |
- z toho nasycené | 9,4 g |
Sacharidy | 7,8 g |
- z toho cukry | 0 g |
Sůl | 1,1 g |
Bílkoviny | 65 g |
B12 | 24,06 μg |
Výrobce:
WormUP s.r.o., Husova 1, 67801, Blansko.
Kód | Kód: 550 |
---|---|
Kategorie: | WormUP |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.