Vlastnosti quinoy a kcal
Vzhledem k rostoucímu počtu lidí trpících celiakií si tento produkt získává stále více zájemců. Za svou oblibu vděčí nízkému glykemickému indexu a obsahu vitamínů a minerálů. Quinoa obsahuje 7 vitamínů skupiny B, dále vitamíny A a E. Pomáhá také splnit denní potřebu manganu, který podporuje vývoj a metabolismus. Je také dobrým zdrojem hořčíku, který podporuje nervový systém a zajišťuje dobrou náladu. Díky přísunu hořčíku do těla probíhá proces aktivace sloučenin jako fenylalanin a tyrosin. Další výhodou je fakt, že má quinoa nízký obsah kalorií.
Quinoa je bohatým zdrojem vitamínů, minerálů a všech aminokyselin, které člověk potřebuje. Semena quinoy se oproti tradičním obilninám vyznačují příznivějším složením nutričních hodnot. Jde především o velmi vysoký obsah bílkovin. Obsah nenasycených mastných kyselin v semenech quinoa je asi 90 %, převládají omega-3 a omega-6 mastné kyseliny. Mezi mononenasycenými a polynenasycenými mastnými kyselinami převládají kyseliny linolová a linolenová. Takové složení kyselin způsobuje, že konzumace semen quinoa přispívá ke snížení hladiny cholesterolu, podporuje práci oběhového systému a snižuje riziko aterosklerózy. Tyto kyseliny také přispívají k rychlejšímu spalování tuků. Tato informace potěší mnoho lidí, kteří bojují s kily navíc
Složení:
Quinoa (100 %)
Nutriční hodnoty na 100 g:
Energetická hodnota - 1540 kJ / 368 kcal
Tuky - 6,07 g
z toho nasycené mastné kyseliny - 0,70 g
Sacharidy - 64,16 g
z toho cukry - 0,1 g
Vláknina - 7 g
Bílkoviny - 14,12 g
Sůl - 0,012 g
Nutriční hodnoty byly vypočteny na základě tabulkových údajů a specifikací dodávaných surovin. Jednotlivé šarže se mohou mírně lišit.
Informace o alergenech:
Výrobek může obsahovat alergeny: lepek, arašídy, jiné ořechy, oxid siřičitý, sezam, sója.
Doporučené podmínky skladování:
Skladujte na suchém a chladném místě.
Země původu: Peru
Prodávající: Lukáš Macháček, IČO: 03478661
Kód | Kód: 300 |
---|---|
Kategorie: | Semínka a luštěniny |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.