Kajenský pepř je druh velmi pálivého koření z odrůdy pálivé papriky zvané cayenne. Pepř Cayanne se vyznačuje intenzivní vůní a vznešenou jedinečnou chutí. Po přidání do pokrmů účinně prohřeje naše tělo a povzbudí chuť k jídlu. Ve světě se však implantoval do všech pokrmů, kde chceme docílit pikantní chuti. Na rozdíl od klasického pepře nedráždí žaludeční sliznici.
Vyznačuje se červenou nebo červenohnědou barvou a pikantní chutí. Kajenský pepř je v naší kuchyni hojně využíván. Můžeme jej použít jak při přípravě masových, tak rybích pokrmů, gulášů, pikantních polévek. Toto koření se skvěle hodí k chuti marinád, zeleninových past a omáček ke krupici a těstovinám.
V případě kajenského pepře hodnota jednotek pálivosti osciluje mezi 30 000 a 50 000 SHU. Pro srovnání, běžné sladké papriky mají 0 SHU a jalapenos mají 2500–8000 SHU.
SLOŽENÍ:
Kajenský pepř
INFORMACE O ALERGENECH:
Výrobek může obsahovat alergeny: lepek, arašídy, jiné ořechy, oxid siřičitý, sezam, sója.
Doporučené podmínky skladování:
Skladujte na suchém a chladném místě.
Prodávající: Lukáš Macháček, IČO: 03478661
Kód | Kód: 399/100 |
---|---|
Kategorie: | Koření |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.