Využití mandlové mouky v kuchyni
Pro jemnou smetanovou chuť lze mleté mandle použít jak do sladkého pečiva, tak do slaných pokrmů. Její využití v kuchyni je všestranné a způsob využití této formy mandlí záleží pouze na fantazii kuchařky.
Mandlová mouka – kcal a nutriční hodnoty
Energetická hodnota mandlové mouky bez hnědé slupky, tedy blanšírované, je cca 589 kcal ve 100 g. I přes vysokou kalorickou hodnotu takové porce jsou energeticky vydatné a velmi výživné. Energie pochází především z nenasycených mastných kyselin a bílkovin. Zajímavé je, že mandlová mouka je také schopna poskytnout našemu tělu velké množství vlákniny . Mandlová mouka se doporučuje pro ketodiety. Doporučená porce, která může mít blahodárný vliv na naše zdraví, je hrstka denně.
Složení:
Mleté mandle (100%)
Výživové hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota - 2497 kJ / 589 kcal
Tuky - 53 g
z toho nasycené mastné kyseliny - 4,1 g
Sacharidy - 5,7 g
z toho cukry - 4,6 g
Vláknina - 10 g
Bílkoviny - 24 g
Sůl - 0,04 g
Nutriční hodnoty byly vypočteny na základě tabulkových údajů a specifikací dodávaných surovin. Jednotlivé šarže se mohou mírně lišit.
Informace pro alergiky:
Výrobek může obsahovat alergeny: lepek, arašídy, jiné ořechy, oxid siřičitý, sezam, sója.
Doporučené podmínky skladování:
Skladujte na suchém a chladném místě.
Způsob balení:
Výrobek je balen v tlustých obalech "doypack" s provázkovým uzávěrem, zapečetěným pro zachování čerstvosti. Provázek umožňuje balení mnohokrát otevřít a zavřít.
Země původu: USA
Prodávající: Lukáš Macháček, IČO: 03478661
Kód | Kód: 156 |
---|---|
Kategorie: | Mouky, rýže a musli |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.