Nutriční vlastnosti mandlí
Mandle jsou vynikající pokladnicí vitamínů a minerálů. Nutriční hodnoty mandlí jsou známy všem odborníkům na výživu. Najdeme v nich mimo jiné vitamíny skupiny B, jako jsou: niacin, kyselina listová, vitamín B6, thiamin, riboflavin. Kromě toho může konzumace mandlí obohatit naše tělo o vitamín E, který je cenný pro zdraví naší pokožky, a vitamín A, který je nezbytný pro udržení správné imunity.
Semena mandlí dodávají tělu řadu minerálních látek: draslík, sodík, zinek, fosfor, vápník, hořčík, železo. Tyto mikro a makro prvky mají velký vliv na nervový systém, vzhled naší pokožky, vlasů a nehtů a udržení zdravé tělesné hmotnosti. Díky své nutriční hodnotě mají celé mandle vysoký obsah kalorií, ale mají nízký glykemický index.
Složení:
Celé mandle se slupkou 100%
Nutriční hodnoty na 100 g celých mandlí:
Energetická hodnota - 2497 kJ / 604 kcal
Tuky - 52 g
včetně nasycených mastných kyselin - 4,7 g
Sacharidy - 7,6 g
včetně cukrů - 4,9 g
Vláknina - 13 g
Bílkoviny - 20 g
Sůl - 0,04 g
Informace o alergenech:
Výrobek může obsahovat alergeny: lepek, arašídy, jiné ořechy, oxid siřičitý, sezam, sója.
Doporučené podmínky skladování:
Skladujte na suchém a chladném místě.
Země původu: USA
Prodávající: Lukáš Macháček, IČO: 03478661
Kód | Kód: 51/100 51/200 51/500 51/1KG Zvolte variantu |
---|---|
Kategorie: | Ořechy |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.