Nutriční vlastnosti celých blanšírovaných mandlí
Výživový seznam pro blanšírované mandle se výrazně neliší od mandlí zbavených slupky. Díky procesu blanšírování však mají mandle nízký obsah kyseliny fytové, což může způsobit potíže se vstřebáváním vápníku, zinku, hořčíku a železa. Dalším rozdílem mezi blanšírovanými a loupanými mandlemi je obsah vlákniny a sacharidů. Slupka mandlí se skládá především z vlákniny a v důsledku toho jí po blanšírování obsahuje méně. Glykemický index blanšírovaných mandlí je 15, díky čemuž může obohatit jídelníček lidí bojujících s cukrovkou.
Použití blanšírovaných mandlí v každodenní stravě
Chuť a estetické hodnoty mandlí po blanšírování navíc obohatí slaná jídla nebo dezerty. Skvěle budou plnit i dekorativní funkci při přípravě pokrmů. Sáhnete-li po kilové porci blanšírovaných mandlí, budete mít jistotu, že je snadno zkonzumujete ve formě doplňků do pokrmů nebo samotné. Blanšírované mandle jsou dobrou svačinkou za studena i za tepla – v podobě pražených blanšírovaných mandlí. Pevný uzávěr udrží mandle čerstvé po celou dobu určenou ke konzumaci.
Složení:
100% blanšírované mandle
Výživové hodnoty na 100 g blanšírovaných mandlí:
Energetická hodnota - 2497 kJ / 604 kcal
Tuky - 52 g
včetně nasycených mastných kyselin - 4,7 g
Sacharidy - 7,6 g
z toho cukry - 4,9 g
Vláknina - 13 g
Bílkoviny - 20 g
Sůl - 0,04 g
Informace o alergenech:
Výrobek může obsahovat alergeny: lepek, arašídy, jiné ořechy, oxid siřičitý, sezam, sója.
Doporučené podmínky skladování:
Skladujte na suchém a chladném místě.
Země původu: Španělsko/USA
Prodávající: Lukáš Macháček, IČO: 03478661
Kód | Kód: 60 |
---|---|
Kategorie: | Ořechy |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.