Vlastnosti modrého máku
Modrý mák obsahuje hořčík a fosfor, tedy prvky, které podporují udržení správné funkce metabolismu. Modrý mák obsahuje také vápník – který je základní stavební složkou kostí. Ve 100 g máku je až 1266 mg vápníku. Toto množství pokrývá 140 % denní potřeby. Navíc tato surovina obsahuje hodně železa, mědi, manganu, hořčíku, fosforu a zinku. Modrý mák obsahuje také soubor vitamínů A, D, E a C rozpustných v tucích.
Jak skladovat modrý mák
Vzhledem k tomu, že modrý mák patří mezi olejniny, může obsah tuku dosahovat až 60 %. Olej v máku je náchylný ke zkažení a žluknutí. Pokud ho chcete uchovat delší dobu, pak je nejlepším řešením mák zamrazit . Zmrazování chrání zrna před žluknutím tuku v nich obsaženého. Mražený mák vydrží až šest měsíců.
Složení:
Modrý mák (100%)
Nutriční hodnoty na 100 g modrého máku:
Energetická hodnota - 2280 kJ / 551 kcal
Tuky - 43,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny - 4,69 g
Sacharidy - 13,7 g
z toho cukry- 2,99 g
Vláknina - 14,8 g
Bílkoviny - 19,7 g
Sůl - 0,059 g
Nutriční hodnoty byly vypočteny na základě tabulkových údajů a specifikací dodávaných surovin. Jednotlivé šarže se mohou mírně lišit.
Informace o alergenech:
Výrobek může obsahovat alergeny: lepek, arašídy, jiné ořechy, oxid siřičitý, sezam, sója.
Doporučené podmínky skladování:
Skladujte na suchém a chladném místě.
Země původu: ČR
Prodávající: Lukáš Macháček, IČO: 03478661
Kód | Kód: 138 |
---|---|
Kategorie: | Semínka a luštěniny |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.