Při sušení mrazem neboli lyofilizaci se z višní vypaří většina vody, ale výrazná chuť zůstává zachována. Stejně tak rudá barva a spoustu prospěšných minerálů. Od autentického mlsání čerstvých višní vás tak dělí jen drobný detail – pecky jsme odstranili, ať se nemusíte strachovat o své zuby. V sáčku najdete celé lyofilizované višně bez pecek.
Lyofilizované višně představují osvěžující a zdravou svačinku, ale jejich síla spočívá v kombinaci s dalšími surovinami. Přidejte je do ovesných kaší – mrazem sušené višně rozjasní mdlou chuť vloček a nastartují váš den. Skvěle se hodí také do tvarohu. Použijte lyofilizované višně při pečení moučníků a kakaových dezertů. Kombinace višní s čokoládou je sice klasika, ale proč se jí nedržet, když je tak skvělá?
Lyofilizované višně jsou plné vitamínů a minerálů
- Mrazem sušené višně si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
- Na rozdíl od jiného ovoce višně nevynikají v obsahu vitamínů, ale jsou zdrojem mnoha minerálů.
- Najdete v nich větší množství jódu, vápníku, železa, draslíku, manganu a zinku.
- Višně obsahují také antioxidanty a melatonin.
NUTRIČNÍ HODNOTY NA 100 g Vlhkost ≤5 % Tuky (%) 3,9 -> z toho nasycené mastné kyseliny (%) 0,9 Protein (%) 6,9 Vláknina (%) 8 Sacharidy (%) 76 -> z toho cukry (%) 76 Sůl (%) 0 Energie 408 kcal / 1733 kJ
Kód | Kód: 906 |
---|---|
Kategorie: | LYOFILIZOVÁNÉ |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.