Zralé jahody se nejdříve vysuší mrazem, a tím si zachovají většinu vitamínů, minerálů i vůni a chuť čerstvých plodů. Při lyofilizaci se z ovoce odstraní většina vody. Poté se jahody obalí v mléčné čokoládě a přemění se ve sladkou pochoutku.
Lyofilizované jahody v čokoládě vás nadchnou také dlouhou trvanlivostí. Zatímco čerstvé jahody v čokoládě musíte hned sníst, ty lyofilizované můžete mlsat průběžně. Přitom chutí připomínají čerstvé jahody a navrch ještě krásně křupou.
Vychutnejte si lyofilizované jahody v čokoládě jako mlsání u televize, sladkou tečku za obědem nebo rychlý zdroj energie. Skvěle se hodí také jako sladká laskomina místo obyčejné bonboniéry, třeba až půjdete na návštěvu k rodině nebo přátelům.
Lyofilizované jahody jsou plné vitamínů a minerálů
- Mrazem sušené jahody si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
- Jahody obsahují spoustu vitamínu C (62 mg ve 100 g čerstvých plodů podle NZIP).
- Výraznou červenou barvu má na svědomí anthocyanin – silný antioxidant.
- Jahody obsahují kyselinu listovou, která je důležitá pro vyváženou stravu.
- Lyofilizované jahody jsou bohaté také na vitamíny A, B, E a minerály draslík, zinek, mangan a další stopové prvky.
- Složení: Mléčná čokoláda (88%) [cukr, kakaové máslo, sušené MLÉKO, kakaová hmota, emulgátor (lecitiny, přírodní vanilkové aroma), Lyofilizovaná jahoda (11%), leštící směs (tapiokový škrob, cukr, leštící látka: šelak)Mléčná čokoláda obsahuje minimálně 30% kakaové sušiny. Výrobek může obsahovat stopy arašídů, skořápkových plodů, obilovin obsahující lepek, sóji a sezamu.
- NUTRIČNÍ HODNOTY (na 100g)
- Sůl (%)0,09Tuky (%)31 -> z toho nasycené mastné kyseliny 19
- Protein (%)6,2
- Vláknina (%)2,9
- Sacharidy (%)59 -> z toho cukry56
- Energie546 Kcal / 2279 KJ
Prodávající: Lukáš Macháček, IČO: 03478661
Kód | Kód: 84.5 |
---|---|
Kategorie: | LYOFILIZOVÁNÉ |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.