Kešu oříšky jsou ceněné pro svou jedinečnou chuť, ale také pro řadu nutričních hodnot. Jsou nezávislou, výbornou, lahodnou, zdravou, výživnou svačinkou. Kešu ořechy se používají jako přísada do mnoha jídel a koláčů. Ovocných salátů a dezertů. Tyto ořechy jsou ideální pro výrobu Kešu másla. Kešu oříškové máslo můžete namazat na chleba, palačinky nebo jím přelít oblíbený dezert. V indické kuchyni se připravují pasty vyrobené z kešu oříšků. Kešu oříšky jsou charakteristické pro thajskou kuchyni. Používají se do masových i zeleninových pokrmů. Kešu mohou být také důležitou ingrediencí italské kuchyně, včetně velmi oblíbeného pesta.
Kešu ořechy – vlastnosti a kcal
Nutriční hodnotu kešu ořechů lze srovnávat pouze s vlašskými ořechy. Velké množství esenciálních mastných kyselin a vzácných mikroprvků řadí tyto ořechy mezi tzv. „superpotraviny“ . 100 gramů kešu oříšků pokryje téměř polovinu denní potřeby vitamínů skupiny B. Kešu oříšky dále obsahují polynenasycené mastné kyseliny a vitamíny rozpustné v tucích (A, D, E a K). Nejcennější jsou však stopové prvky, které kešu oříšky obsahují – zinek, železo, hořčík, selen znamenají, že se zdraví a kráse budeme moci těšit po mnoho let. Navíc jsou to kešu ořechy, které vám umožní pokrýt celou denní potřebu těchto vzácných minerálů.
Složení:
Kešu ořechy 100%
Nutriční hodnoty na 100 g kešu:
Energetická hodnota - 2402 kJ / 574 kcal
Tuky - 46 g
včetně nasycených mastných kyselin - 8,1 g
Sacharidy - 33 g
z toho cukry - 5,1 g
Vláknina - 3 g
Bílkoviny - 15 g
Sůl - 0,03 g
Informace o alergenech:
Výrobek může obsahovat alergeny: lepek, arašídy, jiné ořechy, oxid siřičitý, sezam, sója.
Doporučené podmínky skladování:
Skladujte na suchém a chladném místě.
Země původu: Vietnam
Prodávající: Lukáš Macháček, IČO: 03478661
Kód | Kód: 66/500 66/1KG Zvolte variantu |
---|---|
Kategorie: | Ořechy |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.