Co zažijete při ochutnání?
Nejdříve vám v ústech křupne krusta z nejjemnější mléčné čokolády a pak se na vaše chuťové buňky nahrne jemný pistáciový krém. Současně s pistáciemi se vaše chuťové pohárky seznámí i s jemně oříškovou a lehce nahořklou chutí sezamu a uvnitř krému vám zakřupe spousta jemných nudliček kadaiyf. Prostě jedinečný a nezapomenutelný chuťový zážitek!
Nechtěli jsme nic ošidit, proto jsme se rozhodli dát do naší Dubajské čokolády opravdu pořádnou porci pistáciových ořechů. Pistácie jsme zvolili blanšírované a ze všech surovin v čokoládě zaujímají nejdůležitější místo.
Samozřejmě jsme nesměli zapomenout přidat nudle kadayif, které zaujímají významné místo i v originálním receptu Dubajské čokolády. Tyto tenké nudle se vyrábí z mouky a vody a po upečení krásně křupou. Do pistáciového krému jsme přidali také bílá sezamová semínka.
Dubajskou čokoládu vyrábíme poctivě přímo z kakaových bobů. Pro tuto čokoládu jsme použili výběrové kakaové boby z Peru, které jí propůjčují velice jemnou chuť s minimální hořkostí. Výroba bean to bar v podstatě znamená, že u nás proběhne celý výrobní proces od bobu až po tabulku. Boby poctivě přebíráme, čistíme, odslupkováváme a drtíme, několik dní meleme, přidáváme další suroviny, temperujeme, odlíváme do formiček a chladíme, kontrolujeme a balíme.
SLOŽENÍ dubajské čokolády: pistáciový krém (pistácie, třtinový cukr, nudle kadayif (pšeničná mouka, voda), sezam bílý, sůl), mléčná čokoláda (kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, třtinový cukr, kakaové boby). Obsah kakaové sušiny nejméně: 44 %
KAKAOVÉ BOBY: země původu Peru
KAKAOVÉ MÁSLO: země původu Dominikánská republika
HMOTNOST: 80 g
INFORMACE PRO ALERGIKY: Může obsahovat stopy ostatních skořápkových plodů.
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem.
|