Použití černého sezamu v kuchyni
Využití černého sezamu je velmi široké. Nemusí se omezovat pouze na orientální pokrmy. Černý sezam lze s úspěchem použít do pečiva. Pšeničné nebo bezlepkové rohlíky můžete posypat sezamovými semínky. Černý sezam je také skvělým doplňkem chleba a sendvičů. Díky jemné oříškově sladké chuti se také velmi dobře mísí s ovesnými vločkami. Černý sezam je výborným doplňkem do salátů, jogurtů a sýrů. Černý sezam se používá často při výrobě sushi.
Složení:
Černý sezam (100%)
Nutriční hodnoty na 100 g černého sezamu:
Energetická hodnota - 1469 kJ / 344 kcal
Tuky - 3,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny - 1,03 g
Sacharidy - 63,4 g
z toho cukry - 0,7 g
Vláknina - 5,9 g
Bílkoviny - 13,5 g
Sůl - 0,013 g
Nutriční hodnoty byly vypočteny na základě tabulkových údajů a specifikací dodávaných surovin. Jednotlivé šarže se mohou mírně lišit.
Informace o alergenech:
Výrobek může obsahovat alergeny: lepek, arašídy, jiné ořechy, oxid siřičitý, sezam, sója.
Doporučené podmínky skladování:
Skladujte na suchém a chladném místě.
Země původu: Polsko
Prodávající: Lukáš Macháček, IČO: 03478661
Kód | Kód: 108 |
---|---|
Kategorie: | Semínka a luštěniny |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.