Černá rýže je rovněž zdrojem minerálů, stopových prvků, vitamínů, sacharidů a vlákniny. Černá rýže je zajímavou surovinou, která není u nás příliš známá.
Černou rýží můžete bez obav nahradit rýži bílou, ale doporučujeme s ní šetřit a kombinovat s bílou rýží. Bílé rýže dejte vždy o něco více než té černé. Pokrmy budou zdravější a ještě k tomu s ní můžete vytvořit zajímavé barevné variace. Černou rýži můžete využít jako přílohu k masu i rybám, do salátů nebo z ní připravit masové či zeleninové rizoto.
Příprava: Rýži důkladně propláchněte vodou. Zalijte 2 - 2,5 násobným množstvím vody a na mírném plamenu vařte bez míchání cca 40 minut do změknutí. Rýži necháme po vypnutí ještě dojít pod pokličkou a následně můžeme osolit.
Složení: 100% Černá rýže
Nutriční hodnoty na 100g výrobku:
Energetická hodnota - 1500 kj / 354 kcal
Tuky - 3,2 g
včetně nasycených mastných kyselin - 0,8 g
Sacharidy - 72g
včetně cukrů - 0,7 g
Vláknina - 7,7 g
Bílkoviny - 0,03 g
Sůl - 0,02 g
Prodávající: Lukáš Macháček, IČO: 03478661
Kód | Kód: 1001 |
---|---|
Kategorie: | Mouky, rýže a musli |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.